CORESATIN® Panthenol крем

880.00 ден

Краток опис на производот:

CORESATIN Пантенол кремот за раце покажува забрзана епителизација, зголемување на хидратација на stratum corneum, намалување на воспаление и ги подобрува симптомите на иритација.

Нема на залиха

ИЗВЕСТУВАЊЕ: За жал овој производ го немаме на залиха, една од причините е неможноста да биде нарачан од сите релевантни веледрогерии во Македонија. Погледнете што препорачува аптека ЕРИКС како замена и/или поврзани/слични производи.
За повеќе информаци околу достапноста ве молиме контактирајте со нас.

SKU: coresatin-panthenol

Бренд

Coresatin logo

Детален опис на производот:

Coresatin биоцидните производи претставуваат единствени и уникатни хидратантни креми со бактерицидно и фунгицидно дејство, кои го спречуваат развојот на микроорганизми при нивна апликација на иритирана, сува или инфицирана кожа.

Coresatin® биоцидните производи, содржат активна состојка хлорхексидин диглуконат (CHG), кој обезбедува антимикробен заштитен ефект за околу 6 часа и елиминира 99,99% од вообичаенo присутните бактерии, предизвикувачи на заболувања. CHG се смета за најефикасна антисептична состојка на пазарот, има докажана ефикасност во уништување на широко распространети грам-позитивни и грам-негативни бактерии, габи и вируси.

Coresatin® биоцидните производи:

  • Обезбедуваат ефикасна биоцидна активност при чистење и нега на кожата
  • Ги елиминираат бактериите веднаш по апликацијата и обезбедуваат моментална заштита
  • Делуваат антисептично при справување со колонизација на патогени и кожни заболувања поврзани со бактериски и габични инфекции
  • Помагаат во спречување на секундарни инфекции преку елиминирање на бактериите
  • Докажано не ја иритираат кожата. Индексот на примарна дермална иритација е нула
  • Ја штитат и негуваат кожата дури и при долготрајна употреба. Нежни за кожата и лесни за употреба
  • Тестирани се во согласност со EN 1276, EN 1650 и EN 1500

Coresatin Пантенол: 
пантенолот е прекурсор на Коензим А, кој е есенцијален нутриент во метаболизмот, кремите кои содржат пантенол покажуваат забрзана епителизација,
зголемување на хидратација на stratum corneum, намалување на воспаление, ги подобрува симптомите на иритација.