Babytol DHA Omega капсули

530.00 ден

Краток опис на производот:

Babytol DHA омега – 3 масната киселина, како главна структурна компонента на мозокот и мрежницата на окото, игра клучна улога во развој на мозочни, ментални и когнитивни функции.

SKU: 5905623627045

Детален опис на производот:

Babytol DHA Omega twist off капсули. Една “twist-off” капсула на Babytol DHA OMEGA содржи 100 мг DHA омега-3 масни киселини.

DHA омега – 3 масната киселина, како главна структурна компонента на мозокот и мрежницата на окото, игра клучна улога во:

  • Развој на нервниот систем на детето
  • Развој на мозочни, ментални и когнитивни функции
  • Подобрување на психо-моторните функции кај децата
  • Нормален развој на видот, острина на видот и функција на очите

Мозокот на бебето се развива најинтензивно во првите три месеци по раѓањето, а сетилата за вид, слух и говор во првата година. После една година, се развиваат високите функции на мозокот кои се важни за концентрација, внимание и интелигенција на Вашето дете.

Врз основа на препораките на Европската агенција за безбедност на храна (ЕFSA), неонатолозите и педијатрите во Европа и во нашиот регион препорачуваат суплементација со 100 мг DHA омега-3 масни киселини дневно, од раѓање до 2-годишна возраст.

Пакување:
30 twist-off капсули