Chlorhexil Extra 0,20% течност за испирање на усната шуплина

420.00 ден

Краток опис на производот:

Chlorhexil Extra обезбедува силна и долготрајна антимикробна заштита, особено при хируршки интервенции и ставање на импланти.

SKU: 5205152002376

Бренд

Chlorhexil logo

Детален опис на производот:

Chlorhexil Extra 0,20% Chlorhexidine 0.2% + Triclosan 0.1% + CPC 0.05%

 • Интензивна нега и заштита на усната шуплина
 • Моќна формула со три антимикробни агенси

Благодарение на единствената комбинација на три антимикробни агенси (Chlorhexidine, Triclosan и CPC) обезбедува силна и долготрајна антимикробна заштита, особено при хируршки интервенции и ставање на импланти. Исто така има ефективна заштита од иритација и воспаление. Се препорачува да се користи пред и по самата интервенција за исплакнување, за да се постигне повисоко ниво на стерилност и антимикробна заштита.

Индикации:

 • Дентални оперативни зафати
 • Импланти
 • Зафати на гингива
 • Максилофацијална хирургија
 • Воспаление на непце
 • Секојдневна примена за заштита од кариес и забни наслаги

Активни состојки:

 • Chlorhexidine 0,20%
 • Triclosan 0,1%
 • CPC 0,05%
 • Екстракт од камилица

Начин на употреба:
2-3 пати на ден, усната шуплина се испира со 15 мл раствор, 30 до 60 секунди.

Пакување:
250 ml