Diarino ORS ќеси

320.00 ден

Краток опис на производот:

Diarino ORS (Диарино ОРС) ќесите се идеална комбинација на пробиотик S.boulardii и електролити кои значително го намалуваат времетраењето на диарејата, а притоа вршат рехидрирање на организмот.

SKU: 3856016809130

Детален опис на производот:

Што е Diarino ORS?
Diarino ORS (Диарино ОРС) претставува нов додаток во исхраната кој осигурува внес на натриум, калиум и други електролити со кои се надополнува изгубената сол и јаглехидрати.

Оргиналната формулација покрај ORS (орални рехидратациски соли) содржи и пробиотик S.boulardii кој значајно го намалува периодот на траење на дијареата.

За што се употребуваат Diarino ORS ќесичките?

 • Дијареа предизвикана од антибиотици кај деца и возрасни;
 • Патничка дијареа кај деца и возрасни;
 • Акутни инфективни дијареи кај деца и возрасни;
 • Терапија и ерадикација на H.pylori кај деца и возрасни;
 • Инфекции со Clostridium difficile и Salmonellom typhi;
 • Crohn-ова болест,  синдром на иритабилен колон, дијареа при HIV – инфекции и парентерална исхрана;
 • Некротизирачки ентероколитис.

Карактеристики и дејство на состојките на Diarino ORS?
Пробиотик S.boulardii:

 • Го преживува трансферот низ сите делови на дигестивниот тракт;
 • Природно е отпорен на антибиотици!!!!
 • Не го колонизира дигестивниот тракт – се елиминира од фецесот после 3-5 дена од прекинот на употребата;
 • Ги инхибира бактериските токсини и го инхибира растот на патогените (Candida albicans, Salmonella typhumurum);
 • Ја зголемува концентрацијата на IgA (противвоспалително дејство);
 • Значајно го намалува периодот на опоравок на цревната микрофлора после третман со антибитици;
 • Позитивно влијае на метаболизмот на колонот преку зголемување на концентрацијата на кратко ланчаните масни киселини.

ORS (орални рехидратациски соли)

 • Осигурува внес на натриум, калиум и други електролити со кои се надополнува изгубената сол и јаглехидрати;
 • ORS  се специјално дизајнирани за состојби кога настапува умерена до силна дехидрација: воспаление на очи, недостаток на солзи, сува уста и помалку од една мокра пелена на 6 часа (кај бебиња).

Начин на употреба:

 • Една ќесичка се раствора во 250 мл зовриена и оладена вода на собна температура вода и се пие во мали голтки. За да се подобри вкусот, подготвениот раствор може да се заслади со мала количина на овошен сок;
 • Друга можност е да се меша со кисело млеко во прав или каша (собна температура);
 • Подготвениот раствор PharmaS – Diarino ORS, треба да се испие за 6 часа, ако се чува во фрижидер или за 3 часа ако се чува на собна температура;
 • Возрасни и деца постари од 1 година: 1 ќесичка дневно.