Entan капсули

620.00 ден

Краток опис на производот:

Entan има позитивно дејство врз подобрување на циркулацијата и крвоснабдувањето на мозокот, подобрување на периферната циркулација (особено со поволен ефект врз малите крвни садови), ја подобрува реологијата на крвта. Придонесува за јакнење на ѕидот на крвните садови и претставува силен антиоксиданс.

SKU: 3800141900859

Детален опис на производот:

Entan го подобрува снабдувањето со крв во ретината, екстремитетите, ушите и мозокот. Го зајакнува колагенот и еластинот. Ги зајакнува ѕидовите на крвните садови. Има анти-воспалително дејство. Ја забрзува циркулацијата на периферната крв и лимфата. Ги спречува тромбоцитите да се слепуваат (вид бели крвни клетки), го подобрува протокот на крв и го спречува затнувањето на садовите. Со тоа, полесно се разнесува потребниот кислород и хранливите материи. Покрај тоа, Entan има моќно антиоксидантно дејство и на тој начин ги штити садовите и клетките од оштетувачкиот ефект на слободните радикали.

Содржина:
Етан содржи 80 mg проантоцианидин и 40 mg стандардизиран екстракт од гинко билоба во една капсула. Процесот на стандардизација ја обезбедува чистотата и ефикасноста на секоја капсула на Етан.

Entan се користи при:

  • Нарушено крвоснабдување во мрежницата (ретината)
  • хронична венска и лимфатична инсуфициенција на долниот дел
  • екстремитети (проширени вени, лимфом, хемороиди)
  • периферни васкуларни заболувања, на пр. кај дијабетес, Raynoud-ов синдром и други.
  • вртоглавица и тинитус
  • пост-оперативен и пост-трауматски едем
  • церебрална атеросклероза и состојби после инсулт
  • да се подобри меморијата и концентрацијата

Кога правилно се применува, Entan е практично безопасен. Кога се дава истовремено со антикоагуланси, Entan го потенцира нивниот ефект.

Употреба:
По 1 капсула 1-2 пати на ден по оброкот.

Чување:

На суво место на температура под 25°C, недостапно за деца.