FEMIBION 1 таблети

680.00 ден

Краток опис на производот:

Femibion 1 таблети за бремени, ги исполнуваат специфичните потреби на жената во репродуктивниот период, од моментот на планирање се до крајот на третиот месец од бременоста. Содржат фолна киселина, Метафолин – активен облик на фолна киселина кој организмот може веднаш да го користи, 9 есенцијални витамини и јод.

SKU: 4054839760754

Детален опис на производот:

Femibion 1 е додаток на исхрана со комплекс на витамини, минерали и биоактивни компоненти – холин, наменет за жени во период на планирање на бременост и во текот на рана бременост (прв триместар – до 12 недели).

  • Л-метил фолат (во вид на калциумова сол)
  • Биолошки активен облик на фолна киселина кој организмот може веднаш да го користи
  • Во организмот обезбедува оптимално ниво на фолати, неопходен за правилен развој на плодот

Во првото тримесечије од вашата бременост, неопходно е да се осигурате да добиете доволно фолат, бидејќи ниското ниво на фолати е еден од факторите на ризик за развој на дефекти на невралната туба кај фетусот*

  • Фолна киселина и метафолин се извор на фолати кај Фемибион 1. Метафолин, активен облик на фолат, директно е достапен во вашето тело и не мора да биде конвертиран
  • Витаминот Д, придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и има улога во процес на клеточна делба
  • Фемибион 1 таблетите содржат 11 витамини (витамини Б-комплекс, витамини Ц, Д и Е), јод, селен, железо и холин

Начин на употреба
испијте една таблета на ден со доволна количина вода. Производот е наменет за возрасни.

Пакување
Едно пакување Femibion 1 со 28 таблети