Lactogyn капсули

399.00 ден

Краток опис на производот:

Lactogyn® е додаток во исхраната кој се користи при вагинални инфекции кај девојчиња, жени, бремени жени, жени во менопауза.

SKU: 3858881058828

Детален опис на производот:

Кај здрави жени, најголем дел од вагиналната микрофлора се природните лактобацили кои ја одржуваат киселата средина на вагината и го отежнуваат населување на штетни микроорганизми.

Стресот, ослабениот имунитет, хормоналните влијанија или антибиотската терапија може негативно да влијаат на рамнотежата на вагиналната микрофлора и на овој начин тие ја олеснуваат колонизацијата на штетни микроорганизми.

Што е ЛАКТОГИН®?
Lactogyn® е додаток во исхраната со бактериски култури на Lactobacillus rhamnosus, GR-1® и Lactobacillus reuteri, RC-14® за девојчиња, жени, бремени жени, жени во менопауза.

Како се применуваат LACTOGYN® капсулите?
Во случај на нарушувања, користете 2 капсули на ден за 7 дена, а потоа продолжете со 1 капсула на ден 3-5 недели.
Кога истовремено се користат антибиотици и LACTOGYN® капсулите се пијат со растојание од најмалку 2 часа.

Метод на чување:
Да се ​​чува во фрижидер на 2-8 °С. По првото отворање на кутијата, може да се чува на температура до 25°С.