Lactogyn вагинални капсули

480.00 ден

Краток опис на производот:

Lactogyn вагинални капсули се користат за обновување и одржување на природната рамнотежа на вагиналната флора.

SKU: lactogyn-vaginalni-kapsuli

Детален опис на производот:

Lactogyn вагинални капсули се користат за обновување и одржување на природната рамнотежа на вагиналната флора.

Стресот, ослабениот имунитет, хормоналните влијанија или антибиотската терапија може негативно да влијаат на рамнотежата на вагиналната флора.
Намалениот квалитет на вагиналната флора ја зголемува pH вредноста на вагината и на тој начин овозможува решавање на непожелни, патогени микроорганизми и појава на вагинална инфекција.

ЛАКТОГИН вагиналните капсули содржат пробиотици кои природно се наоѓаат во здравата вагинална флора каде што го отежнуваат населувањето и множењето на штетните микроорганизми. Додавањето на млечна киселина обезбедува кисела pH вредност на вагината и со тоа дополнително придонесува за превенција.

Вагиналната капсула LACTOGYN® треба да се вметне што е можно подлабоко во вагината, по можност навечер пред спиење, седум дена.

Најдобро е да започнете да го користите седум дена пред или веднаш по завршувањето на менструалниот циклус. При зголемена сувост на вагината капсулата може да се навлажни со вода пред да се вметне.

Не голтај. Производот може да се користи за време на бременост и лактација само по консултација со лекар.