N-Acetyl Cysteine (NAC) капсули

1,695.00 ден

Краток опис на производот:

N-Acetyl Cysteine (NAC) има силно антиоксидативно дејство,истп така ја подобрува функцијата на белите дробови со намалување на воспалението и разводнување на слузта, а со тоа ги ублажува хроничните респираторни заболувања.

SKU: n-acetyl-cysteine-kaps

Бренд

NOW Logo

Детален опис на производот:

N-Acetyl Cysteine (NAC) е стабилна форма на не-есенцијалната амино киселина цистеин. Тоа е аминокиселина која содржи сулфур која делува како стабилизатор за формирање на протеинските структури, а исто така е неопходна и за формирање на глутатион. Молибден и селен се основни минерали во трагови кои го олеснуваат производството на неколку важни ензими.

 • Заштита од слободни радикали
 • Со селен и молибден
 • Одржување на клеточното здравје

Препорака за употреба:
Земете 1 капсула 2 пати дневно.

NAC има силно антиоксидативно дејство, ацетилцистеинот има секретолитичко дејство кое предизвикува разводнување на густиот бронхијален секрет и олеснето поминување низ бронхиите и трахеата, и на тој начин ја зголемува ефикасноста на искашлувањето и го подобрува дишењето.

ПОЛЕЗНОСТИ

 • бронхитис
 • хронично опструктивно белодробно заболување (ХОББ)
 • цироза
 • цистична фиброза
 • висок холестерол
 • ХИВ и СИДА
 • Болест на Лу Гериг (амиотрофична латерална склероза) невродегенеративна болест која ги зафаќа нервните клетки на мозокот и рбетниот мозок

Како моќен антиоксиданс, NAC има големи придобивки за здравјето на луѓето:

 • Подобрување на менталните и физичките перформанси, со цел подобра меморија, сознание и атлетски перформанси.
 • Третман на предозирање со ацетаминофен, заштита на бубрезите и црниот дроб;
 • Ја подобрува функцијата на белите дробови со намалување на воспалението и разводнување на слузта, а со тоа ги ублажува хроничните респираторни заболувања.
 • П​ромовира здравје на мозокот преку зголемено произвоство на глутатион и е особено важен во лекување на болести како што се Алцхајмерова болест и Паркинсонова болест;
 • Подобрување на плодноста кај мажите и жените
 • Ја подобрува имунолошката функција кај многу болести, спречува оксидативно оштетување на срцето и го намалува ризикот од срцеви заболувања.
 • Го стабилизира шеќерот во крвта со намалување на воспалението во масните клетки

Се препорачува:

 • За спортисти кои се занимаваат со спортови со висок интензитет и издржливост
 • За сите оние кои сакаат да ја одржуваат или да градат мускулна маса
 • За сите кои чувствуваат замор во текот на вежбањето
 • Посебни предупредувања и мерки на претпазливост кај пациенти со :
 • Бронхијална астма
 • Активен улкус и историја на улкус