Nurse Harvey’s сируп

1,235.00 ден

Краток опис на производот:

Nurse Harvey сирупот против грчеви е природен препарат со пријатен вкус и воопшто не е штетен за бебињата. По земањето ефикасно ги отстранува стомачните тегоби, гасови и грчеви кај новороденчето.

SKU: nurse-harveys-sirup

Детален опис на производот:

Nurse Harvey’s сирупот против грчеви е природен препарат со пријатен вкус и воопшто не е штетен за бебињата. По земањето ефикасно ги отстранува стомачните тегоби, гасови и грчеви кај новороденчето.

Над 100 милиони продадени шишенца низ целиот свет се доволен доказ дека Вашето бебе ќе има спокоен и освежувачи сон. Сирупот се дава на бебињата за време на оброкот.

Благодарение на благородното дејство и отсуството на несакани дејства и контраиндикации, микстурата Нурс Харвej речиси три децении е најефикасен препарат при третманот на инфантилните колики на доенчињата во Велика Британија и бројни други развиени земји во целиот свет.

Состав:

  • Натриум хидрогенкарбонат <1.00%
  • Масло од Ким 0.02%
  • Масло од Мирудија (копар) 0.02%
  • Полисорбат 0.005%
  • Сахароза 10.00%
  • Прочистена вода до 100%

Дејство:
Натриум бикарбонатот во составот на микстурата има благо антацидно дејство, додека маслата на Кимот и Мирудијата делуваат карминативно. Со заедничко дејство на наведените компоненти, се ублажуваат тегобите и болките во дигестивниот тракт на бебињата, предизвикани од гасови, грчеви како и болки кои го пратат, со што се создаваат услови за воспоставување спокоен, освежувачки сон неопходен за бебето.

Индикации:
Против гасови и грчеви кај бебињата, за смирување на стомачните тегоби предизвикани од исхраната на бебињата.

Употреба:

  • 0-12 месеци 2 дози на ден.
  • од 12-24месеци 3 дози на ден.
  • над 24 месеци 6 дози на ден.
  • 1 доза =5мл сируп.

Наведената доза во зависност од возраста на детето, е најдобро да се дава за време на оброкот.
По потреба еднократната доза може да се повтори, но не повеќе од 6 (шест) дози во текот на 24 часа. Доколку симптомите не исчезнат, побарајте лекарска помош.

Несакани дејства на Nurse Harvey’s:
Не се забележани