PROBalans Lady вагинални таблети

660.00 ден

Краток опис на производот:

PROBalans Lady претставуваат вагинални таблети кои: ја намалуваат pH на вагиналната слузница, ја подобруваат еластичноста на вагиналниот ѕид, ја обновуваат вагиналната микрофлора и го спречуваат на растот на патогените на слузницатата.

SKU: 3856016807075

Детален опис на производот:

Што е PROBalans Lady?
PROBalans Lady претставуваат вагинални таблети кои: ја намалуваат pH на вагиналната слузница, ја подобруваат еластичноста на вагиналниот ѕид, ја обновуваат вагиналната микрофлора и го спречуваат на растот на патогените на слузницатата.

Поради сите овие карактеристики PROBalans Lady< вагиналните таблети имаат корисно дејство при:

  • Габични инфекции
  • Бактериски вагинози
  • Пост-антибиотска терапија
  • Менопауза

Медицинското средство PROBalans Lady во својот состав вклучува:

  • Lactobacilus acidophilus кој ја обновува вагиналната микрофлора, ја инхибира колонизацијата на патогени, го намалува pH на микрооколината, и произведува H2O2 и бактериоцини против G. Vaginalis;
  • Млечна киселина која: ја одржува pH на вагиналната слузница, ги инхибира патогените соеви, ги инхибира металопротеиназите и го чува интегритетот на цервиксот, ги намалува инфекциите на горниот генитален тракт;
  • Изофлавони (особено корисни при менопауза) кои го зголемуваат нивото на гликогенот и на тој начин: го унапредуваат трофизмот на слузницата, ги намалуваат симптомите на атрофија (сврбеж, болка, еритем) и ја обновуваат pH вредноста на вагиналната содржина.

Како се употребува:

  • 1 таблета навечер пред спиење, вагинално;
  • Да се инсертираат во тек на 14 дена, почнувајќи една недела пред менструацијата или веднаш после завршувањето на циклусот;
  • Не применувајте го подолго од 20 дена, без претходна консултација со гинеколог.