Alizin капсули

390.00 ден

Краток опис на производот:

Alizin придонесува за одржување на здравјето на срцето, нормално ниво на холестерол и помага за одржување на нормално ниво на липиди

SKU: 5319991795334

Бренд

Dr. Viton Logo

Детален опис на производот:

Alizin capsules/kapsuli/Ализин/капсули – Активната компонента во овој производ е ферментираниот црн лук, за кој со многу научни студии е докажано дека има позитивно и многу посилно дејство од свежиот лук.

Црниот или ферментиран лук, се добива од свежиот лук  (Allium sativum L.) кој е подложен на процес на ферментација, а одвива на контролирана и висока температура (60–90°C) и висок процент на влажност на воздухот(80–90%). При овој процес се намалува нивото на алицин, а со тоа исчезнува и непријатниот мирис силен мирис на лук, но истовремено значително се зголемува нивото на антиоксидансите.

Биоактивните состојки во ферментираниот црн лук – Dr. Viton – Alizin:

  • Придонесува за одржување на здравјето на срцето, нормално ниво на холестерол и помага за одржување на нормално ниво на липиди
  • Придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем
  • Придонесува за отпорност спрема стресот
  • Помага за  одржување на нормална функција на црниот дроб
  • Помага за намалување на чустовото на тешки нозе, помага за добра циркулација
  • Помага за нормална функција на респираторниот систем
  • Ја зголемува чуствителноста спрема инсулинот. Има позитивно дејство врз метаболизмот на шеќерите. Го балансира шеќерот во крвта. Го подобрува намалениот ефект на инсулинот

Употреба:
По две капсули на ден

Пакување:
30 капсули