Caldeoss таблети за џвакање

855.00 ден

Краток опис на производот:

Caldeoss таблети за џвакање се употребува за превенција и терапија на недостаток на калциум и витамин Д.

Нема на залиха

ИЗВЕСТУВАЊЕ: За жал овој производ го немаме на залиха, една од причините е неможноста да биде нарачан од сите релевантни веледрогерии во Македонија. Погледнете што препорачува аптека ЕРИКС како замена и/или поврзани/слични производи.
За повеќе информаци околу достапноста ве молиме контактирајте со нас.

SKU: 8606105713412

Детален опис на производот:

Caldeoss се употребува за превенција и терапија на недостаток на калциум и витамин Д кај постари лица и за суплементација на витамин Д и калциум како помош на терапијата на остеопороза (слабост и кршливост на коски).

Дозирање:
Препорачана доза е 1 таблета за џвакање дневно.
Бремени треба да земаат по пола таблета за џвакање дневно.
Таблетите мора да се изџвакаат пред да се голтнат.

Таблетите можат да се земаат во било кое време независно од оброкот.