Cartinorm + D3 таблети

1,800.00 ден

Краток опис на производот:

Cartinorm + D3 таблетите се препорачува кај пациенти со нарушување на зглобовите и ‘рскавица (поради болест на зглобовите или како поддршка на зглобовите).

SKU: cartinor-d3-tabl

Детален опис на производот:

Cartinorm + D3 е производ за посебни медицински цели, кој содржи витамин Д3 и витамин Ц, калциум, манган, хром, глукозамин и хондроитин сулфат.

30 дневни дози
60 филмски таблети

Дозирање
Возрасни 2 филм обложени таблети дневно. Се препорачува континуирана употреба од најмалку 3 месеци. За време на употреба на производот, тоа е потребно да се внесува доволно количество на вода (најмалку 2 литри вода на ден). Производот е погоден за долгорочно и краткорочно користење. Таблетите треба да се земаат за време или по оброците, со доволна количина на течност. Во случај на тешкотии при голтање, таблетите може да се скршат или  здробат пред да се земат.

1 дневна доза – 2 филмски таблети

Производот се препорачува за посебни нутритивни потреби кои се јавуваат како резултат на нарушување на зглобовите и ‘рскавица (поради болест на зглобовите или зголемување на товарот поддршка на зглобовите) или поради неповолните услови на коските и мускулите, на пример, кај луѓето кои се со прекумерна тежина, постари лица, спортисти, за луѓето кои се занимаваат тешки физички работи или работни места кои бараат долгогодишна работа.

Глукозамин е природна компонента на ‘рскавицата, хондроитин сулфат е исто така многу важна компонента на’ рскавица. Витаминот Д3 придонесува за одржување на здравјето на коскеното ткиво и правилната мускулна функција. Исто така ја промовира нормалната апсорпција на калциум и фосфор. Витаминот Ц учествува во формирањето на колаген, кој помага во одржување на функционирањето на ‘рскавицата и коските. Калциумот е од суштинско значење за одржување на нормалните коски и придонесува за нормална мускулна функција. Манганот придонесува за нормално формирање на сврзното ткиво и за одржување на здравјето на коските.