Vitamin B6 таблети

85.00 ден

Краток опис на производот:

Vitamin B6 е хидросолубилен витамин неопходен за метаболизмот на протеините. Учествува во метаболните процеси на аминокиселините (декарбоксилација, дезаминација, трансаминација итн). Има важна улога во метаболизмот на мастите, формирањето хем, како и на нијацин од триптофанот.

SKU: 5310001216290

Производител

Alkaloid Skopje Logo