Chlorhexil 0,20% гел за непца

399.00 ден

Краток опис на производот:

Chlorhexil 0,20% (0,20% chlorhexidine) gingival gel e антисептик во вид на гел кој дава долготраен третман за локализирани лезии на усната шуплина. Го намалува воспалението и иритацијaта на непцата, гингивитис и парадонтоза.

SKU: 5205152000389

Бренд

Chlorhexil logo

Детален опис на производот:

Chlorhexil 0,20% gingival gel (0,20% chlorhexidine) е антисептик во вид на гел кој дава долготраен третман за локализирани лезии на усната шуплина. Го намалува воспалението и иритацијaта на непцата, гингивитис и парадонтоза.

CHLORHEXIL 0,20% GINGIVAL GEL 30ml:

  • Антимикробна и антиинфламаторна заштита
  • Најефикасно го намалува воспалението на непцата

Индикации:

  • Воспаление на непцата (гингивитис, парадонтоза)
  • Крвави непца
  • Уништување на дентален плак
  • Затворање на раните на непцата (парадонтални џепови)

Активни супстанци:

  • Chlorhexidine 0,20% – Антибактериско и антисептично дејство – го уништува денталниот плак
  • Екстракт од камилица – антиинфламаторно дејство – го намалува воспалението
  • α-bisabolol – регенеративно дејство – побрзо ги затвора раните на непцата

Употреба:
2-3 пати на ден во рок од 15 дена се нанесува директно со специјалниот врв на тубата или со мека четка.