DEVIT 3 капки

121.00 ден

Краток опис на производот:

DEVIT 3 капките се маслен раствор во ладно цедено масло од сончогледови семки.

SKU: 8699525590435

Детален опис на производот:

DEVIT 3 капки 15 ml (шише) содржи 50.000 IU

Маслен раствор во ладно цедено масло од сончогледови семки

Еквивалент на 1.250 μg витамин Д3

Начин на употреба:
1 капка содржи 133.34 ИЕ, дозирањето зависи од индикацијата

Шишенцето од 15 ml содржи 375 капки (25 капки во 1 ml)

Растворот се администрира перорално

Пероралната апликација е најдобра за доенчиња или кај пациенти кај кои не може да се администрира инјекција.

Кај доенчињата, лекот може да се администрира помешан со нутриенти.