Doppelherz Magnesium citrat 400 ќеси

500.00 ден

Краток опис на производот:

Doppelherz Magnesium citrat 400 – Магнезиум за нормално функционирање на мускулите и нервниот систем.

SKU: PZN - 03979800

Бренд

Doppelherz Logo

Детален опис на производот:

Doppelherz MAGNESIUM 400 CITRAT ќесички, 20 ќесички.

Кесичките од системот Doppelherz MAGNESIUM CITRATE 400 придонесуваат за нормална мускулна функција со магнезиум во цитратна форма и за нормална функција на нервниот систем со витамин Б6. Комбинираниот витамин Ц (аскорбинска киселина) исто така ја поддржува нормалната функција на имунолошкиот систем
Doppelherz system MAGNESIUM CITRAT 400 | Doppelherz
Гранулите со овошен вкус од кесичката се додаваат во чаша вода (околу 200 ml), се раствораат и се пијат еднаш дневно.

Doppelherz системот MAGNESIUM 400 CITRATE содржи:

  • 400 mg магнезиум во органска форма на цитрат
  • 5 mg витамин Б6
  • 27 mg витамин Ц
  • гранули готови за пиење со вкус на портокал-калинка за растворање
  • Цитрат квалитетен магнезиум

Минералот магнезиум е содржан во гранулите на системот Doppelherz во неговото цитрат соединение. Магнезиум цитрат е органска форма на магнезиум. Магнезиумот е суштински минерал кој телото не може сам да го произведе. Покрај тоа, складирањето е можно само во ограничен обем.

Магнезиумот го поддржува нормалниот енергетски метаболизам и нормалното функционирање на нервниот систем. Соодветното снабдување со магнезиум придонесува за нормална мускулна функција. Минералот придонесува за електролитниот баланс.

Витаминот Б6 придонесува за нормален метаболизам на протеини и гликоген. И игра улога во нормалното функционирање на нервниот систем.

Витаминот Ц придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и помага во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

Доколку имате неурамнотежена исхрана или имате зголемена потреба од хранливи материи, на пр. Поради физички стрес (на пр. спорт) или нездрав начин на живот (на пр. консумација на алкохол), диетата може посебно да се надополни со системот Doppelherz system MAGNESIUM 400 CITRAT.

Вкусните гранули за пиење од системот Doppelherz system MAGNESIUM 400 CITRAT се без лактоза, без глутен и погодни за вегетаријанци и вегани.

Пакување:
20 кесички за растворање