Jointace collagen таблети

1,190.00 ден

Краток опис на производот:

Jointace collagen е изработен од страна на експерти за исхрана на Vitabiotics и обезбедува уникатна комбинација на минерали, витамини и хранливи материи, идеален за оние со активен живот, во спортот или во повозрасни години. Здравјето на ‘рскавицата и коските е особено важна за долгорочна здрава состојба.

SKU: 5021265222476

Детален опис на производот:

Vitabiotics Jointace collagen – Хранлива поддршка за јаки и отпорни зглобови која во себе го вклучува дејството на колаген тип II, глукозамин сулфат, хондроитин сулфат, витамин Д, витамин Ц, витамин Е, витамин Б12, цинк, фолна киселина, бакар, манган, селен и екстракт од корен од ѓумбир.

Колаген (Тип II)

Jointace Collagen, обезбедува висок степен на колаген кој се хидролизира за подобрување на апсорпцијата и за разлика од некои извори на колаген овој тип содржи високо ниво на клучни амино киселини на хидроксилини.
Колагенот е структурен протеин кој се наоѓа во неколку сврзни ткива во телото, вклучувајќи ги коските, ‘рскавицата, непцата, кожата, тетивите и крвните садови.

Минерали и витамини

  • Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на коските и ‘рскавицата
  • Бакарот придонесува за одржување на нормално сврзано ткиво и затоа може да биде од корист за ‘рскавицата (‘рскавицата е составена од сврзано ткиво)
  • Витаминот Д, цинкот и манганот сите помагаат за одржување на нормални коски. Витаминот Д3 во холекалциферол форма како што е природно произведен од страна на телото на изложеност на сончева светлина

Глукозамин и Хондроитин

Заедно со минерали, Jointace Collagen обезбедува Глукозамин присутен во склоп на калиум форма, и висок квалитет на НМТ (ниска молекуларна тежина) форма на Хондроитин.

Пакување:
30 таблети