Kinder Omega-3 сируп

980.00 ден

Краток опис на производот:

Сирупот Doppelherz® Kinder Omega-3 содржи високо прочистени омега-3 масни киселини од риба, како и Б-витамини кои играат централна улога во функцијата на мозокот и на нервниот систем, витамин Е и витамин Ц кои придонесуваат за го намалуваат оксидативниот стрес, витаминот Д кој е неопходен за правилно функционирање на имунолошкиот систем и витаминот А кој е важен за видот.

SKU: 4009932958591

Бренд

Doppelherz Logo

Детален опис на производот:

Doppel Herz Omega-3 Syrup – Киндер омега сируп

Меѓу хранливите материи потребни за правилно функционирање на мозокот и сознание, омега-3 масните киселини од рибата играат детерминантна улога.

DHA (докосахексаеноична киселина) особено се акумулира во невронските мембрани каде што овозможува оптимален пренос на нервните импулси.

Дополнително, придонесот на DHA во развојот на мрежницата и во одржувањето на видот кај децата е добро воспоставен.

Сирупот Doppelherz® Kinder Omega-3 содржи високо прочистени омега-3 масни киселини од риба, како и Б-витамини кои играат централна улога во функцијата на мозокот и на нервниот систем, витамин Е и витамин Ц кои придонесуваат за го намалуваат оксидативниот стрес, витаминот Д кој е неопходен за правилно функционирање на имунолошкиот систем и витаминот А кој е важен за видот.

Благодарение на инкапсулацијата на омега-3 масните киселини во микроскопски и неутрален вкус, сирупот Doppelherz® Kinder Omega-3 нема вкус на риба: децата ќе го сакаат!

Употреба:

  • Деца од 1-3 години 7,5 ml на ден
  • Деца 4-7 години 15 ml на ден
  • Деца над 7 години 30 ml на ден

Пакување:
250 ml