Lithoren ќесички

900.00 ден

Краток опис на производот:

Lithoren е производ наменет за спречување на создавање на камења во бубрезите и третман на веќе постоечки камења во бубрег

SKU: 5213003130055

Детален опис на производот:

Litoren-Lithoren-Литорен е производ наменет за спречување на создавање на камења во бубрезите и третман на веќе постоечки камења во бубрег.

Во својот состав содржи калиум цитрат, магнезиум цитрат, пиридоксин кои докажано делуваат во регулирање на Ph на мокрачата и нејзино нормализирање ,која нормализација делува на превенција од појава на камен во бубрег (уролитијаза ).

Пакувањето содржи 30 ќеси со вкус на портокал и pH – мерни ленти за поточно одредување на pH на мокрачата.

Секоја ќесичка се раствора во 150 ml вода (една мала чаша). Добиениот раствор е бистар, има боја и вкус на портокал. Додавањето на различна количина на вода влијае на вкусот, но не и на ефикасноста на Lithoren®.