Niacin капсули

1,120.00 ден

Краток опис на производот:

Niacin (витамин Б-3) е есенцијален витамин од Б-комплексот. Flush Free Niacin содржи Inositol Hexanicotinate, форма на ниацин што се состои од шест молекули на ниацин поврзани со една молекула на инозитол.

SKU: niacin-kapsuli

Бренд

NOW Logo

Детален опис на производот:

Карактеристки на NOW Niacin капсули

 • Нутритивно здравје
 • Вегетеријански/Веган.
 • Без ГМО.

Ниацин (витамин Б-3) е есенцијален витамин од Б-комплексот. Flush Free Niacin содржи Inositol Hexanicotinate, форма на ниацин што се состои од шест молекули на ниацин поврзани со една молекула на инозитол. Полека се разложува во организмот за да обезбеди слободен ниацин и инозитол. Ова постепеното ослободување на ниацин овозможува вистинска активност на ниацинот без карактеристичното црвенило на ниацинот, кое многу луѓе не можат да го толерираат.

Inositol Hexanicotinate е стабилен без-црвенило извор на ниацин. Овој супериорен извор на ниацин делува на намалување на вообичаените проблеми со “црвенило на ниацин” поврзани со високи дози на додатоци на ниацин.

Состав Количина во 1 доза:
2 капсули

 • Ниацин (Витамин Б-3) 500 mg(од 640 mg на Inositol Hexanicotinate)
 • Inositol 135 mg (од 640 mg на Inositol Hexanicotinate)

Препорака за употреба: 
Земете 2 капсули дневно по потреба, со храна.

 • Нутритивно здравје
 • Ги штити нервите
 • Метаболизам на протеини, јагленохидрати и масти
 • Здрава циркулација
 • Одржување на здрави нивоа на холестерол
 • Вегетеријански/Веган.
 • Без ГМО.

Други додатоци:
оризово брашно, целулоза (капсула), целулоза прав, стеаринска киселина (од растителен извор), гуара, силика и магнезиум стеарат (од растителен извор).