Oestrofact E таблети

680.00 ден

Краток опис на производот:

Oestrofact E е производ од природно потекло, чии две-компонента во составот (црвена детелина и витамин Е) обезбедуват оптимален ефект во времето на транзиционите проблеми на жените.

SKU: oestrofact-e

Детален опис на производот:

Oestrofact E е производ од природно потекло, чии две-компонента во составот (црвена детелина и витамин Е) обезбедуват оптимален ефект во времето на транзиционите проблеми на жените. Фитоестрогената црвена детелина го имитираr ефектот на естрогенот во телото, а со тоа им помага на регулирање на хормоналниот баланс кој е нарушен по влегувааќето во менопауза. 

Стандардизиран сув екстракт од црвена детелина (Trifolium pratense) е единствен извор на фитоестрогени, бидејќи во него има четири активни изофлавони, за разлика од некои други растителни извори (соја, итн) тој не носат ризик од генетската модификација.