Repiratol лепенки

390.00 ден

Краток опис на производот:

Spiranto лепенките се препорачуваат при првите симптоми на настинка и грип, отежнато дишење, затнат нос, болка во грлото, упорна кашлица, алергиски ринитис и синузитис, акутен и хроничен бронхитис.

SKU: 8606107509334

Детален опис на производот:

Spiranto lepenki – ПРИРОДЕН ИНХАЛАТОР ЗА НОСИЊА КОИ ДИШАТ
Spiranto lepenki е потполно природен препарат, наменет за инхалација кај инфекции на горните респираторни патишта.

Содржи етерични масла од еукалиптус, нане и лаванда, познати по своите исклучително лековити својства.

  • Етеричното масло од еукалиптус ги прочистува горните дишни патишта, ја смирува кашлицата и го олеснува дишењето.
  • Етеричното масло од лаванда го ублажува кашлањето и благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем.
  • Етеричното масло од нане ги опушта мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, засипнатоста и останатите симптоми на настинка.

Комфорен е за употреба – директно на пижамата
Spiranto фластерите не се употребуваат директно на кожата и не доведуваат до иритации и алергии. Фластерите се лепат на пижамата во пределот на градите.

Не содржи ментол и камфор – овозможува безбедна употреба!
Не содржи ментол и камфор, кои можат да предизвикаат несакани ефекти, како што се алергија и иритација на слузокожата на носот.

Активен е речиси цела ноќ – 8 часа!
Spiranto lepenki дејствува 8 часа и погоден е за употреба во текот на ноќта, бидејќи смирува и овозможува подобар сон за детето!

Етеричното масло од еукалиптус е моќен деконгестив – многу брзо го ослободува носот. Дополнително дејствува како експекторанс (за искашлување), противвоспалително и како јак антивиротик.

Етеричното масло од нане е традиционално познат лек. Дејствува, исто така, како деконгестив и експекторанс, но дополнително ги ослободува мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, настинката, засипнатоста, ја намалува телесната температура и ги редуцира симптомите на алергија.

Етеричното масло од лаванда е традиционално лековито масло кое смирува. Има деконгестивни и експекторантни својства, има јако антибактериско дејство и дејствува против вируси. Го подобрува сонот, благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем, ја намалува кашлицата, ја уништува инфекцијата на кожата и слузокожата и ја забрзува регенерацијата на ткивото.

Spiranto lepenki се препорачува за време на настинка, грип, синузитис, алергиски ринитис, течење на нос, затнат нос, болно грло и бронхитис.

Spiranto lepenki СЕ ПРЕПОРАЧУВА:

  • ЗАДОЛЖИТЕЛНО со терапија за вирусни и бактериски инфекции на горните респираторни патишта, за да се покрие периодот во текот на целиот ден и ноќта.
  • Кај првите симптоми на настинка и грип
  • Кај отежнато дишење и затнат нос
  • Кај болка во грлото
  • Кај упорна кашлица
  • Кај алергиски ринитис и синузитис
  • Кај акутен и хроничен бронхитис