Schweden bitter – Шведска горчливка

940.00 ден

Краток опис на производот:

Schweden bitter – Шведска горчливка (svedska gorcica) е традиционален хербален лек кој може да се употребува за внатрешна употреба (нарушување на дигестија, за подобрување на аптеитот, при стомачни и желудочни проблеми) и надворешна употреба (при ревматски, мускулни болки како и за заздравување на рани, посекотини и изгореници)

SKU: svedska-gorcica

Детален опис на производот:

Schweden bitter – Шведска горчливка (svedska gorcica) и за што се употребува?
ШВЕДСКА ГОРЧЛИВКА MAURER’S е традиционален хербален лек со ефект кој е докажан со народна и медицинска употреба.
Шведската горчилка MAURER’S е индицирана за возрасни и адолесценти од 14-18 години.

Благодарение на синергетски ефект на неговите посебни билки, Шведската Горчилка има извонредна можност да се прилагоди на специфичните потреби на вашето тело. Наместо примена на една или две билки за одредена болест, ова формула зема третман на сосема ново ниво.

Многу луѓе ги пријавиле тие бенефиции како зголемена енергија и виталност. Други тврдат дека Шведската Горчилка ги смирува и опушта . Покрај тоа, Шведската Горчилка одамна е високо ценета како нежен лаксатив – како тоник кој ја враќа природната киселост на стомакот – за прочистување на крвта – за детоксификација на црниот дроб и други органи – и одлична дигестивна и ресторативна функција.

ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА ШВЕДСКА ГОРЧЛИВКА MAURER’S
Внатрешна употреба

  • Заболувања на ГИТ, улкус на желудник и дуоденум, диспептични тегоби, нарушена функција на органите за варење, метеоризам, гасови, флатуленција, опстипација, олеснување на дефекација кај анални фисури, хемороиди, ректално анални операции и др.
  • Заболувања и нарушена функција на жолчката и жолжните патишта (нарушена секреција, билијарна дискинезија, холецистит)
  • Воспалителни процеси во усната шуплина, грлото и дишните патишта како и при забоболка
  • Поради своето тонизирачко, имуностимулативно и невротропно дејство може да се користи и кај состојби на исцрпеност, премореност , стрес и невровегетативни нарушувања.

Надворшна употреба

  • Ревматски, невралгични и посттрауматски мускулни болки
  • За заздравување на посекотини, изгореници и рани

КАКО СЕ УПОТРЕБУВА ШВЕДСКА ГОРЧЛИВКА MAURER’S
Внатрешна употреба
Возрасни и адолесценти над 14 години:
Се зима двапати дневно (најдобро наутро и навечер) 1 супена лажица (10 мл) помешана со вода, чај или овошен сок. Не земајте неразредена Шведска Горчливка!

Не ја мешајте Шведска Горчливка со млечни производи (какао, бело кафе итн)

  • Како робороанс во случај на стомачни и жолчни проблеми земете Шведска Горчливка после јадење
  • За зголемување на апетитот земете Шведска Горчливка пола час пред јадење.
  • За подобрување на дигестијата земетеШведска Горчливка за време или веднаш после оброкот.

Надворешна употреба
Неколку пати дневно но не повеке од пет пати да се премачка или стави облога на болното место.Користете ја само неразредена. После надворешната употреба се препорачува да се стави лосион за да се заштити кожата од исушување.

Колку долго да се користи Шведска Горчливка MAURER’S?
При внатрешна употреба да се користи најмногу 3 месеца . Пожелно е да се направи пауза од 1 месец.
При надворешна употреба ако не се подобрат симптомите за време од 5-7 дена, престанете со употребата и консултирајте се со Вашиот лекар.