Vitamin D3 2000IU капсули

300.00 ден

Краток опис на производот:

Vitamin D3 е од суштинско значење за правилен развој и за одржување на здрави коски и помага во одржување на здрави заби. Покрај тоа витаминот Д поддржува правилно функционирање на мускулите и имунолошкиот систем.

SKU: vitamin-d3-2000iu

Детален опис на производот:

Vitamin D3 (холекалциферол) е од суштинско значење за правилен развој и за одржување на здрави коски и помага во одржување на здрави заби.

Тој ја поддржува соодветната апсорпција на калциум и фосфор, одржувањето на точно ниво на калциум во крвта, како и учествува во процесот на клеточна делба.

Покрај тоа витаминот Д3 поддржува правилно функционирање на мускулите и имунолошкиот систем.

Податоци за правилна употреба на граничниот производ
1 капсула дневно после оброк.

Бидејќи синтезата на витамин Д во човечката кожа во есен и зима е значително намалена поради помала изложеност на сонце, а во текот на летото количината на витамин Д произведена од телото може да биде недоволна поради широката употреба на козметика со УВ филтри, според препораките на експертите, се препорачува секојдневно да се зема витамин Д во износ од 1000 – 2000 ИЕ и во специјални случаи – 4.000 ИЕ.