Avaricon крем

395.00 ден

Краток опис на производот:

Avaricon кремот се користи за ублажување на тегобите настанати како последица на пореметување на венската циркулација во нозете: оток и болка, грчеви, парестезии и чувство на таканаречени тешки нозе.

SKU: 8606004136305

Детален опис на производот:

Avaricon крем – крем за ублажување на тегобите настанати како последица на пореметување на венската циркулација во нозете: оток и болка, грчеви, парестезии и чувство на таканаречени тешки нозе.

Се применува и кај повреди на меките ткива (удари и истегнувања) кои се пропратени со оток, болка и со појава на модрици.

Дозирање:
Кремот се нанесува во тенок и рамномерен слој 2 до 4 пати на ден на болните места на нозете, со лесна масажа, одоздола према нагоре.
Може да се употребува и испод завој, чорапи и еластични чорапи.

Формулацијата на кремот обогатен со пантенол е посебно погодна за примена на сува и испукана кожа на која и е потребна дополнителна нега и влажност.