Bimunal Imuno сируп

930.00 ден

Краток опис на производот:

BIMUNAL IMUNO сирупот е наменет за зајакнување на имунитетот. Се препорачува особено во периодот од септември до март. Исто така, се препорачува по употреба на антибиотици, пред заминување и за време на престојот на децата во градинка и училиште.

SKU: 5905623627076

Детален опис на производот:

BIMUNAL IMUNO/БИМУНАЛ ИМУНО е додаток на исхрана, сируп со мед, со вкус на јагода.

За деца од 1 година – Се препорачува особено во периодот од септември до март. Исто така, се препорачува по употреба на антибиотици, пред заминување и за време на престојот на децата во градинка и училиште.

BIMUNAL IMUNO содржи плод на баобаб, бозел и ацерола, цинк, бакар и витамини Ц и Д, наменет за подобрување на имунитетот.

Состав:
Состав на 2 лажички – 10 мл

  • Лушпа од плод на баобаб – 200 мг
  • (Adansonia digitata) стандардизирано на мин. 45% растителни влакна – 90 мг
  • Сув екстракт од плод на бозел – 100 мг
  • (Sambucus nigra), DER 10:1 стандардизирано на 10% полифеноли – 10 мг
  • Екстракт од плод на ацерола – 60 мг
  • (Malphigia glabra) стандардизирано на 25% витамин Ц – 0.15 г
  • Витамин Ц (Л- аскорбинска киселина) – 25 мг
  • Цинк (цинк лактат) – 3 мг
  • Бакар (бакар глуконат) – 0.3 мг
  • Витамин Д (холекалциферол) – 10 мкг

Состојки:
сахароза, мед, лушпа од плод на Adansonia digitata, екстракт од плод на Sambucus nigra, екстракт од плод на Malphigia punicifolia, Л-аскорбинска киселина, арома на јагода, сок од лимон, цинк-лактат, холекалциферол, бакар-глуконат.

Употреба:
За деца од 1 година: 10 мл дневно. На капачето има градуирана пластична чаша за дозирање на сирупот

Напомена:
Пред употреба протресете го шишето. Производот содржи состојки од природно потекло кои можат да предизвикаат талог кој не влијае на квалитетот на производот. Да се чува вон дофат на мали деца. Додатокот во исхрана не е надомест или замена за избалансирана исхрана. Важно е да се придржувате до избалансирана и разновидна
исхрана и здрав начин на живот.
Препорачаната дневна доза не смее да се надмине! Производот не смее да го користат лица преосетливи на било која од состојките во производот. Не се препорачува кај деца помали од 1 години. Трудниците и доилките треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на производот. Потребно е внимание при употреба на производот кај лица кои имаат дијабетес заради високата содржина на шеќер.

Да се чува во оригиналното пакување, на суво и темно место на температура до 25°С, заштитено од директна светлина. По отварање шишето да се чува во фрижидер. Да се употреби во рок од еден месец по отварање.

Пакување:
300 мл.

Производител:
4U PHARMA  Швајцарија.