Coenzyme Q10 таблети

460.00 ден

Краток опис на производот:

Coenzyme Q10 (Маx Medica) се применува за општата виталност на организмот, има силен и подолготраен ефект, содржи природен извор на коензим Q10 и се препорачува за сите над 40-годишна возраст.

SKU: 8606102846090

Бренд

MaxMedica logo

Детален опис на производот:

Coenzyme Q10 делува како антиоксиданс, помага во работата на клетките во телото, како и на срцевиот мускул и крвните садови и ја зголемува целокупната виталност на телото.

Капсулите Коензим Q10 содржат 100% природен коензим Q10 со највисок квалитет.

Главната предност е што доаѓа во желатинска капсула, што го прави ефектот посилен и подолготраен. Течната формулација на го зголемува порастот на коензимот Q10 во плазмата и делува од 5 до 8 часа од моментот на внесување во телото. Наменет е за луѓе кои сакаат да ја одржат виталноста, со предиспозиции за срцеви проблеми и канцерогени промени, како и за сите постари од 40 години.

Четири клучни факти за коензим Q10:

 • Нашето срце бара големи количини на коензим Q10 за производство на енергија секој ден
 • Со текот на времето, количината на коензим Q10 што нашето тело природно го произведува, како и вкупното ниво, се намалуваат за дури 65%!
 • Со употреба на лекови за намалување на холестерол, нормалното ниво на коензим Q10 се намалува за дури 40%
 • Коензим Q10 може да се добие од исхраната, но не доволно за да се задоволат потребите на организмот.

Што е коензим Q10?
Коензим Q10 е супстанца растворлива во маснотии, слична на витамините. Дејствува како антиоксиданс, ги штити сите клетки на човечкото тело и овозможува нивно нормално функционирање.

Концентрацијата на коензим Q10 во организмот се намалува по 30-та година од животот, како резултат на стрес, нездрав начин на живот, влошување на здравјето или за време на терапија со статин, што влијае на намалување на холестеролот во крвта. Недостатокот не може да се компензира само со исхрана, па затоа се препорачува употреба на додатоци во исхраната за општата виталност на организмот.

Се препорачува редовно внесување од 40-та година од животот, бидејќи поради намалено производство, биохемиските, биолошките и енергетските процеси забавуваат, што директно влијае на срцето и на активноста на другите органи неопходни за нормално функционирање на организмот.

Која е улогата на коензимот Q10 во здравјето на луѓето?
Овој производ првенствено е наменет за лица со срцеви проблеми. Коензимот Q10 помага да се зајакне ослабениот срцев мускул, да се намали односот на холестерол и триглицериди во крвта, да се спречи развој на атеросклероза и стеснување на крвните садови, развој на ангина пекторис и срцев удар, како и за ублажување на симптомите на аритмија.

Истражувањата покажуваат дека коензимот Q10 има превентивно влијание врз Алцхајмеровата болест и го забавува развојот на Паркинсонова болест за дури 40%! За разлика од лековите за овие болести, кои имаат штетно влијание врз организмот, коензимот Q10 е ефикасен, не му штети на здравјето и не предизвикува несакани ефекти.

Коензим Q10 и плодност
Конзумирањето на коензим Q10 има и позитивно влијание врз плодноста, го зголемува производството и подвижноста на спермата, затоа се препорачува за сите мажи кои планираат семејство.

Индикации
Се препорачува употреба на Коензим Q10:

 • При хипертензија
 • За правилна работа на срцевиот мускул
 • При хроничен замор
 • Со цел подобро искористување на енергијата
 • За зајакнување на имунитетот
 • Кај луѓе кои се на терапија со статин
 • На стари лица
 • За да се заштити телото од штетните ефекти на слободните радикали

Пакување:
30 меки желатински капсули

Начин на употреба:
1 капсула дневно, со оброк.

Состав:
Коензим Q10 30 мг

Состојки:
коензим Q10; сончогледово масло; средство против згрутчување: силициум – диоксид; капсула: желатин (со 12% вода), глицерол, боја карамел, пречистена вода.