DermaPlast фластер за херпес

450.00 ден

Краток опис на производот:

DermaPlast фластер за за лабијален херпес (herpes simplex labialis). Cовршено се прилагодува на усните благодарение на ергономската форма.

SKU: 4049500022248

Детален опис на производот:

DermaPlast фластер за херпес (herpes simplex labialis) – Хидроколиден транспарентен фластер за лабијален херпес. Cовршено се прилагодува на усните благодарение на ергономската форма.

Помага при намалување на болката, боцкањето и чешањето. Исто така го намалува формирањето на круста и ја намалува можноста од контаминација со вирусот. На тој начин се штити и пациентот и тие кои доаѓаат во контакт со него. Пакувани се индивидуално во практична пластична кутија со огледалце и мали пинцети за нанесување.