Detrical 1000 IU таблети

315.00 ден

Краток опис на производот:

Detrical 1000 е производ со витамин Д3, од природно потекло, со одлична апсорпција. Придонесува за одржување на здрави коски, одржување на нормална мускулна функција, како и нормална функција на имуниот систем.

SKU: 5906204017699

Детален опис на производот:

Една обложена таблета Detrical 1000 содржи 1000 I.U. (25 μg) витамин Д (холекалциферол).

Препорачаните дози за жени и мажи се 800-2000 IU/ден, во зависност од телесната тежина.

Витаминот Д придонесува:

  • за одржување на здрави коски
  • за одржување на нормална мускулна функција
  • за нормална функција на имуниот систем

Витамин Д3 треба да се користи:

  • во есенските и зимските месеци помеѓу септември и април
  • во текот на целата година, ако во текот на летото нема соодветно изложување на сонце
  • во текот на целата година, за постари лица (над 65 години ), бидејќи ефикасноста на синтезата на витамин Д во кожата е намалена кај постари лица

Витаминот Д го намалува ризикот од настанување на скршеници, ја подобрува нервномускулната функција и го намалува ризикот од паѓање. Паѓањето е ризик фактор за фрактури на коските кај мажи и жени постари од 60 години.

Примена:
За диететско регулирање кај лица со остеопенија, остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.

Најдобри природни извори на витамин Д се рибино масло и риба. За жал, овие производи ги трошиме во премногу мали количини, а во исхраната на малите деца сè уште недоволно се користат. Кај млечните производи, количината на витамин Д е премала за да се задоволат потребите на организмот.

Начин на употреба:
Возрасни – 1 таблета еднаш на ден.

Пакување:
60 обложеи таблети