Dr. Viton Magnezan C ќесички

460.00 ден

Краток опис на производот:

Dr. Viton Magnezan C е широко биорасположив магнезиум кој супер брзо се апсорбира во крвта, телото го искористува во целост и брзо делува на опуштање на мускулите, напнатоста и други состојби.

SKU: 5319991795273

Бренд

Dr. Viton Logo

Детален опис на производот:

Dr. Viton Magnezan C е комбинација на Магнезиум Цитрат збогатен со Витамин Ц во течна форма што претставува едноставен и брз начин на дозирање.

Магнезиум Цитрат благодарение на органското потекло е лесно сварлив и подобро апсорбирачки од сите други форми на магнезиум. Широко биорасположив магнезиум кој супер брзо се апсорбира во крвта, телото го искористува во целост и брзо делува на опуштање на мускулите, напнатоста и други состојби.

Магнезиумот е неопходен за добро здравје на целиот организам особено неопходен за правилна работа на срцето, нервите и мускулите. Важен активатор е на бројни ензими и двигател на многу метаболички процеси во организмот.

Витаминот Ц е број 1 витамин од кој нашето тело не може да се засити, а не чува од сите надворешни штетни влијанија врз нашето здравје.

Бидејќи телото не може да произведе магнезиум, потребно е да се внесе магнезиум во исхраната.

Поради неурамнотежена исхрана, стрес и физички напор, неоходен е дополнителен дневен внес на магнезиум во облик на додаток во исхраната.

Употреба:
Само една ќесичка Dr. Viton – Magnezan C.

Пакување:
20 ќесички