EsenBak probiotik капсули

260.00 ден

Краток опис на производот:

EsenBak probiotik се препорачува при дијареа, за време и по употреба на антибиотици како и при сите состојби кога е нарушена рамнотежата на цревната флора.

Нема на залиха

ИЗВЕСТУВАЊЕ: За жал овој производ го немаме на залиха, една од причините е неможноста да биде нарачан од сите релевантни веледрогерии во Македонија. Погледнете што препорачува аптека ЕРИКС како замена и/или поврзани/слични производи.
За повеќе информаци околу достапноста ве молиме контактирајте со нас.

SKU: esenbak-probiotik-kaps

Детален опис на производот:

EsenBak probiotik каспулите се високо концентрирана формулација со 5 специфични пробиотски соеви со 7,5 милијарди CFU лиофилизирани пробиотски бактерии во една капсула. Ваквата јачина и комбинација на пробиотски соеви обезбедува оптимално колонизирање на цревниот тракт и заштита од лоши, патогени бактерии. Лиофилизираните пробиотски соеви во EsenBak Пробиотикот се отпорни на делување на желудочната киселина, а своето позитивно дејство го пројавуваат преку населување на цревата.

EsenBak пробиотик е збогатен со пребиотикот инулин. Пребиотиците се несварливи влакна, кои селективно стимулираат раст и активност на пробиотиците и им служат како храна. Инулинот, најпознатиот пребиотик, е природен полисахарид, кој позитивно делува на цревната флора и здравјето на дигестивниот систем.

Состав:

  • SynBalance LA 200B (L.Acidophilus)
  • SynBalance LP 500B (L.Plantarum)
  • SynBalance BLg 100B (B.Longum)
  • SynBalance LRh 300B (L.Rhamnosus)
  • SynBalance BB 300B (B.Breve)
  • Inulin

Кога се препорачува употребата на EsenBak Пробиотик?

  • Кај дијареа
  • За време и по употреба на антибиотици
  • Во сите состојби кога е нарушена рамнотежата на цревната флора

Употреба:
Една капсула дневно.