Fervex adult за возрасни

295.00 ден

Краток опис на производот:

Fervex за возрасни е наменет за третман на настинка, воспаление на слузницата на носот (ринит), воспаление на слузницата на носот и грлото (ринофарингит) и состојби слични на грип (бистар исцедок од носот, кивање, солзење), главоболка и/или покачена температура кај возрасни и деца над 15 годишна возраст.

SKU: 8606019860646

Детален опис на производот:

Fervex Adult е погоден за ублажување на обична настинка, ринитис и состојби слични на грип кај возрасни (на возраст од 15 години и повеќе). Се препорачува при чист назален исцедок и насолзени очи проследено со кивање и главоболки и/или треска.

Употреба:
За орална употреба.
Прашокот мора да се раствори во доволно количество вода (топла или ладна) и да се испие растворот.
Дозирање 1 ќесичка, 2 или 3 пати на ден. Оставете најмалку 4 часа помеѓу дозите.
Доколку се користи за ослободување од грип, подобро е да се пие овој лек со топла вода навечер.

Состојки по ќесичка:
Парацетамол – 0,500 g аскорбинска киселина (форма на витамин Ц) – 0,200 g фенирамин малеат – 0,025 g