Flexofytol капсули

1,360.00 ден

Краток опис на производот:

Flexofytol е производ кој ја подобрува флексибилноста на тетивите и мускулите и ги намалува болките. Базиран е на куркумин, био-оптимизиран екстракт од куркума кој е познат по неговите антивоспалителни својства. Најсилната страна на куркуминот е во тоа што делува превентивно на болката во самиот извор.

SKU: 5420024613317

Детален опис на производот:

Flexofytol е додаток во исхраната, базиран на био-оптимизиран екстракт од куркума, која придонесува за одржување на флексибилноста на зглобовите и помага да се ограничи стареењето на рскавицата.
Куркума содржи сет на супстанции, наречени куркуминоиди, од кои најважен е куркуминот. Тој е моќен антиоксидант кој придонесува за флексибилноста на зглобовите, мускулите и тетивите.
За да има оптимална активност е потребно дневно да се внесат многу големи количини куркума, бидејќи куркуминот се апсорбира многу слабо во организмот и не продира добро во крвта. Био-оптимизиран екстракт од куркума во Flexofytol, се добива преку процес кој го прави куркуминот полесен за апсорпција, од оној кај куркума прав.

Препорачана доза:

За зглобови и мускули:
За деца од 6 до 12 години: 2 капсули наутро во текот на 1 месец.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро и 2 капсули вечер во текот на 1 месец.

Доза за одржување:
За деца од 6 до 12 години: 1 капсула наутро.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро.

За тетивите:
За деца од 6 до 12 години: 1 капсула наутро и 1 капсула навечер во текот на 1 недела.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро и 2 капсули вечер во период од 1 недела.

Flexofytol не може да се користи за деца под 6 годишна возраст.

Да не се користи за време на бременост и доење.
Да не се користи во случај на опструкција на жолчните патишта.
Консултирајте се со вашиот лекар доколку земате во исто време антикоагуланти како кумарин и хепарин.
Не користете во случаи на перзистентна дијареа.

Состав во една капсула:
емулгатор (полисорбат 80), био-оптимизиран екстракт од Curcuma Longa стандардизирани до 42 мг на куркумин, оксигенати (лимонска киселина) – капсула: желатин, глицерин, бои (титаниум диоксид, кармин, железни оксиди), вода.

Пакување:
60 капсули