Ginseng Plus капсули

355.00 ден

Краток опис на производот:

Ginseng plus (Жен шен) капсулите се апсорбираат брзо и со тоа се искористуваат од нашето тело, така што веднаш даваат чувство на енергија, што се должи на билните екстракти, витаминот Ц, креатинот и карнитинот.

SKU: 8008843004126

Детален опис на производот:

ESI Ginseng Plus – неговите активни принципи се апсорбираат брзо и со тоа се искористуваат од нашето тело, така што веднаш дава чувство на енергија, што се должи на билните екстракти, витаминот Ц, креатинот и карнитинот кои осигуруваат извор на драгоцени елементи за да се обноват резервите на енергија и да се подготви нашиот организам за се справи со ситуациите.

Секој ден, во секој момент, трошиме енергија. Доволно е да помислиме на ситуациите во кои ообичаено се наоѓаме: телото и умот се ангажирани при работа, при студирање, при физички вежби, затоа од нашиот организам бараме многу енергија (за припрема за испити на уневерзитетот, спортски натпревари, потреби на работното место). Оваа продолжена потреба може рапидно да ги намали нашите резерви на енергија, а со тоа и нашата продуктивност, со што се акумулира замор и стрес.

ESI Ginseng Plus е составен од:

Креатинин:
Внесен во организмот се претвара во креатинин фосфат кој е составен дел од трансформацијата на АДП во АТП: ATП е единствена молекула која може да ја обезбеди бараната енергија за мускулна контракција. Ефектот од креатинин се состои во зголемување на енергетскиот метаболизам на мускулите, успорувајќи го почетокот на фазата на замор во текот на спортските везби, а со тоа, подобро се поднесуваат тешкотиите од секојдневието, и се намалува времето на физичкото оптоварување.

Витамин Ц:
Најпознато дејство е антиоксидативното, ги штити келиите од слободните радикали, но го засилува и имунитетот, кој во случај на психофизички стрес, како што е познато слабее, и има влијание во енергетскиот метаблизам.

Витамин Е:
Исто така е познат по својата антиоксидативна моќ, ги штити ќелиските мембрани од дејството на слободните радикали, а посебно келиите од крвните садови, холестеролот и ЛДл од оксидација, обезбедувајки подобра крвна циркулација. Неопходен е за функција на мускулното и нервното ткиво.

Гуарана:
Ја подржува физичката и менталната активност, го намалува чувството на физички и ментален замор и го подобрува одржувањето на ментална будност во случаи на претеран напор, без да предизвика несоница и вознемиреност. Гуараната содржи танини и кофеин, кои го оправдуваат нејзиното антиастенично дејство(против општа слабост на организмот), за разлика од кафето, кое го манифестира своето дејство за кратко време со мамксимални ефекти, гуараната поседува едно поумерено дејство во текот на времето, бдејќи кофеинот е растворен во супстанци кои имаат продолжено ослободување.

Корејски жен шен:
Поседува висока концентрација на активни тонични принципи,, гинсеноиди. Ја пособрува отпорноста на организмот, дава чувство на енергија и виталност, на физичка и ментална добросостојба. Жен шенот со илјаници години се цени како средство кое дава енергија, неговото примарно дејство е тонично и адаптогено, то ест, способност да делува на имуниот систем, ендокриниот и нервниот систем засилувајќи и зголемувајќи го капацитетот на организмот да се адаптира на различни видови на стрес, на штетни влијанија од хемиска, физичка, механичка и фармаколошка природа, помагајќи да се адаптира на околностите што пркосат.

Елеутерококо:
Познат и како сибирски жен шен, поседува адаптогени својства, то ест, го зголемува капацитетот на организмот да се адаптира на физички и ментални тешкотии, позитивно ја подржуваат функцијата на надбубрежната лезда, допуштајки да се надмине заморот и во стресни ситуации, за да се постигне подобра продуктивност на поле на учењето, работата и спортот. Значајно ги подобрува физичките перформанси, за време на спортските натпревари.

Кола:
Благодарение на содржината на кофеин во нејзе, има тоничен ефект кој ја зголемува отпорноста на физички и ментален замор, развивајки стимулативен ефект врз нервниот систем.

Упатство за употреба:
1 капсула дневно.

Пакување:
30 капсули