Menovital таблети

1,195.00 ден

Краток опис на производот:

Menovital® е оригинална формулација која придонесува за нормално фуннкционирање на жените во периодот на хормонален дисбаланс. Обезбедува хранлива поддршка за да се регулира хормоналната активност. Богат со природни билки, жалфија, кинеска ангелика, црвена детелина.

SKU: 5019781041466

Детален опис на производот:

Menovital® е оригинална формулација која придонесува за нормално функционирање на жените во периодот на хормонален дисбаланс.

Обезбедува хранлива поддршка за да се регулира хормоналната активност. Богато со природни билки, жалфија, кинеска ангелика, црвена детелина.

Меновитал® е оригинална формула која што содржи витамин Б6 за да им помогне на жените да ја регулираат хормоналната активност.

Погодни за вегетаријанци.

Состав: Vitamin C 60mg, Vitamin E 10mg, Vitamin B6 6mg, Iron 14mg, Zinc 15mg, L-­Tyrosine 50mg, Soya Isoflavone Extract 50mg, Flaxseed Oil Powder 100mg, Starflower (Bor­age) Oil powder 100mg, Siberian Ginseng 5:1 Extract (Eleutherococcus senticosus) 100mg, Liquorice Standardised Extract (Glycyrrhiza uralensis root) 25mg, Sage powder 100mg, Red Clover Blossoms 50mg, Agnus Castus 5:1 Stand. Extract 8mg, Black Cohosh Standardised Extract (Cimicifuga Racemosa root) 20mg, Dong Quai 6:1 Standardised Extract (Angelica sinensis root) 167mg.

Црната сенега во ретки случаи може да предизвика проблеми со црниот дроб. Ако не се чувствувате добро, веднаш престанете со употреба на таблетите и побарајте лекарски совет ако имате заболување на црниот дроб или развој на симптоми на проблеми со црниот дроб како пожолтување на очи/кожа, повраќање, темна урина, болки во стомакот и невообичаен замор.

Не се погодни за пациенти со претходна историја на заболување на црниот дроб.

Овој производ содржи соја

Овој производ содржи железо, кое доколку се зема прекумерно може да биде штетно за многу мали деца.

Не содржат до­пол­нителен шеќер или сол. Не содржат глутен, пченица, млечни состојки.

Не содржат вештачки бои, конзерванси и ароми.

За лица над 16 години по една до две таблети дневно со храна. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице