Normolip 5 капсули

445.00 ден

Краток опис на производот:

Normolip 5 со синергистичкото дејство на неговите состојки, соодветно формулирани, овозможуваат намалување на апсорпцијата на холестеролот и спречување на неговата внатрешна синтеза со само 1 капсула дневно.

SKU: 8008843010417

Детален опис на производот:

Normolip 5 – 5 природни активни компоненти (Ферментиран црвен ориз, Гама-оризанол, Коензим Q10, Поликозаноли и Хром) кои заедно со контролирана исхрана се корисни за намалување на холестеролот и нивото на триглицеридите. Взаемното дејство на компонентите врши намалување на апсорпцијата на холестеролот внесен преку храната и спречува негова внатрешна синтеза.

  • ФЕРМЕНТИРАН ЦРВЕН ОРИЗ (200 mg): ја намалува синтезата на ендогениот холестерол благодарејќи на содржината на монаколин К (10 мг) кој е природен статин и е највисоката доза дозволена од ЕFSA (Европската Агенција за Безбедност на Храна)
  • ГАМА-ОРИЗАНОЛ (90 mg): ја регулира плазма концентрацијата на вкупниот и ЛДЛ холестерол
  • КОЕНЗИМ Q10 (10 mg): користењето на статините може да го намали нивото на Коензим Q10 и да предизвика мускулни проблеми, па затоа е важен додаток во исхраната.
    ПОЛИКОЗАНОЛ (5 mg): го намалува создавањето на ендогениот холестерол
  • ПОЛИКОЗАНОЛ (5 mg): го намалува создавањето на ендогениот холестерол
  • ХРОМ (200 mcg): учествува на метаболизмот на шеќерите и мастите

КЛИНИЧКИТЕ ИСТРАЖУВАЊА укажуваат на полезноста на внесот на НОРМОЛИП 5 во нашата исхрана за намалување на холестеролот: Кај 60 луѓе следени во период од 2 месеци на контролирана исхрана и внес од една капсула од НОЛМОЛИП 5 дневно, се покажало 27% намалување на ЛДЛ холестеролот.

Употреба:
1 капсула дневно

Пакување:
30 капсули