Pico B Complex сируп

550.00 ден

Краток опис на производот:

Сирупот PICO B – комплекс е соодветен за спречување на замор и исцрпеност при секојдневната настава, стрес, корисен е за подобрување на помнењето и концентрацијата. Корисен за раст на телото, за време на пубертет, како и за време на терапија со антибиотици.

SKU: 3830067930043

Детален опис на производот:

Pico B Complex sirup – комплекс е соодветен за спречување на замор и исцрпеност при секојдневната настава, стрес, корисен е за подобрување на помнењето и концентрацијата. Корисен за раст на телото, за време на пубертет, како и за време на терапија со антибиотици.

Производство на енергија
Витаминот Б1 е потребен за метаболизмот на јаглехидратите кои ги трошиме преку гликозата. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика намалено производство на енергија, поспаност и замор.

Здрав нервен систем
Комплексот Б-витамини е суштински за здраво функционирање на нервниот систем. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика чувство на стрес, неизвесност и депресија.

Добро варење
Комплексот Б-витамини е неопходен за добро варење. За добро варење од животна важност се витамините Б1, Б2, Б3 и Б6. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика нарушено варење и недостаток на суштинските хранливи материи.

Здрава кожа, нокти и коса
Кожата, косата и ноктите се во постојан раст. За да обезбедиме нивно подобро здравје ние имаме потреба од Б-витамините. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика: кожа со сив пигмент, обојување на кожата, брчки, акни на лицето, вцрвенување, паѓање и слабеење на косата и кршење на ноктите.

Состав:
Б комплекс витамини (Б2, Б3, Б5, Б6 и Б12), инозитол, пантотенска киселина, фруктоза, арома, конзерванс: калиум сорбат, средство за регулирање на киселоста: лимонска киселина.

Дозирање:

  • 0-1 година по препорака од педијатар
  • 1-3 години – 1 x 5 мл/ден
  • 4-6 години – 1 x 7,5 мл/ден
  • над 6 годин – 1 x 10 мл/ден

Предупредување:
да не се пречекорува препорачаната дневна доза. Да се чува на ладно и суво место. Да се избегнува директна изложеност на топлина.

Пакување:
120 ml.