WAYA Forte капсули

340.00 ден

Краток опис на производот:

WAYA Forte капсулите се пробиотик кои помагаат во намалување на интензитетот и времетраењето на дијареата, за олеснување на дигестивните нарушувања (грчеви, гасови, болки во стомакот) и за олеснување на дигестивните нарушувања при употреба на антибиотици.

SKU: 3831061008684

Детален опис на производот:

Зошто да ги одберете WAYA Forte капсулите?

 • За да го намалите интензитетот и времетраењето на дијареата (последица од рота вирусна инфекција, бактериска инфекција, труење со храна…)
 • За олеснување на дигестивните нарушувања (грчеви, гасови, болки во стомакот)
 • За олеснување на дигестивните нарушувања при употреба на антибиотици
 • Кога има поголема можност за појава на дигестивни нарушувања годишно време, поголем број на заболени во околината и сл.
 • Кога дигестивните нарушувања ни се повторуваат
 • За регулирана дигестија

WAYA® Forte капсули

 • 1 капсула содржи најмалку 10 милијарди клетки од микроинкапсулираниот пробиотски сој Lactobacillus rhamnosus GG
 • Lactobacillus rhamnosus GG е најистражуван сој на пробиотски бактерии
 • Редовна контрола и квалитет
 • Иновативна постапка на микроинкапсулација која овозможува заштита и 5 пати поголемо преживување во дигестивниот систем, а на тој начин обезбедува стабилност на пробиотикот во тек на целиот рок на траење
 • Капсулите се гастрорезистентни (отпорни на желудочна киселина), обвивката на капсулите е од растително потекло
 • Со оглед на тоа што не содржат алергени (млечни протеини, лактоза, глутен, јајца, риба, кикирики, сусам, SO2, соја, јаткасти плодови, целер, горчица, ракчиња) може да се користат кај пациенти со алергии
 • Соодветни за вегетаријанци
 • Едноставно дозирање, само една капсула дневно
 • Кај деца капсулата може да се отвори и содржината да се даде со лажица