Detrical 4000 IU таблети

450.00 ден

Краток опис на производот:

Detrical 4000 IU таблетите придонесуваат за држување на здрави коски, за одржување на нормална мускулна функција, за нормална функција на имуниот систем

SKU: 5906204020293

Детален опис на производот:

Detrical 4000 I.U. таблети за возрасни, 60 таблети.

Една обложена таблета Детрикал 4000 содржи 4000 I.U. (100 μg) витамин Д (холекалциферол).

Препорачаните дози за жени и мажи се 800-2000 IU/ден, во зависност од телесната тежина.

Витамин Д3 треба да се користи:
во есенските и зимските месеци помеѓу септември и април
во текот на целата година, ако во текот на летото нема соодветно изложување на сонце
во текот на целата година, за постари лица (над 65 години ), бидејќи ефикасноста на синтезата на витамин Д во кожата е намалена кај постари лица
Најдобри природни извори на витамин Д се рибино масло и риба. За жал, овие производи ги трошиме во премногу мали количини, а во исхраната на малите деца сè уште недоволно се користат. Кај млечните производи, количината на витамин Д е премала за да се задоволат потребите на организмот.

Храна за посебни медицински намени

Витаминот Д придонесува:

  • за одржување на здрави коски
  • за одржување на нормална мускулна функција
  • за нормална функција на имуниот систем

Диететската храна за посебни медицински намени не смее да се користи како замена за разновидна исхрана.

Намена:
За регулирање кај лица со остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.

Препорачаната дневна доза не смее да се надминува.

Состојки:

  • средства за зголемување на волумен: изомалат, микрокристална целулоза; холекалциферол; 
  • згуснувачи: хидроксипропилцелулоза, хидроксипропилметилцелулоза; 
  • средствa против стврднување: талк, магнезиум-стеарат; триглицериди со среден ланец; боја: титан диоксид

Пакување:
60 обложени таблети