HEMATOFEROL SR таблети

690.00 ден

Краток опис на производот:

HEMATOFEROL SR таблети – содржи железо во лесно сварлива форма на железен фумарат, продира во клетките на цревната слузница и во крвотокот.

SKU: hematoferol

Детален опис на производот:

HEMATOFEROL – SR содржи железо во лесно сварлива форма во форма на железен фумарат.

Ова соединение брзо продира во клетките на цревната слузница, а потоа и во крвотокот. Неговата доза не е од 4 mg до 15 mg, како кај другите комплекси на железо, туку 45 mg. Во комбинација со фолна киселина од 800 μg, обезбедува оптимална доза на железо и фолна киселина.

Неопходни за надополнување на дефицитот на железо и хранливи материи потребни за одржување на нормално ниво на хемоглобин и црвени крвни зрнца кај жените за време на:

  • бременост
  • пременопауза
  • постменопауза

Како што знаете, вшмукувањето на препаратите од железо ја подобрува килибарната киселина, аскорбинската киселина, лимонската киселина и сорбитолот. Затоа, научниците вклучија витамини и минерали во комплексот.

HEMATOFEROL – SR таблети кои ја зголемуваат неговата биорасположивост и ја забрзуваат синтезата на хемоглобинот:

  • витамин Ц – 100 мг
  • Б 6 – 6 мг
  • Б 12 – 12 μg
  • цинк – 12 мг
  • бакар – 2 mg

Во исто време, витаминот Ц обезбедува постепена и континуирана апсорпција на железо и негова употреба во телото, што на таблетите Хематоферол-СР им дава својства на продолжено ослободување!

Заедничкото дејство бакар и цинк ја промовираат размената на железо и неговото вградување во хемоглобинот како најважна компонента на црвените крвни зрнца.

Фолната киселина, витаминот Б6 и витаминот Б12 помагаат во одржување на оптимално ниво на хомоцистеин – аминокиселина чија висока содржина се јавува во позадина на ниски нивоа на витамини Б6, Б12 и фолна киселина, што предизвикува ран развој на болести на кардиоваскуларниот систем и акушерска патологија (спонтани абортуси, замрзната бременост итн.).

Составот на Хематоферол-СР, обмислен во дозирање и богат со различни елементи, е особено индициран за жените за време на бременоста!