Modilac адаптирани млека

1,150.00 ден

Краток опис на производот:

Modilac е првото млеко кое содржи лактоферин и ги задоволува специфичните нутритивни потреби на доенчиња на возраст од 0 до 36 месеци.

SKU: modilac

Детален опис на производот:

Повеќе од 35 години, дизајниравме формули за доенчиња на најсовремените истражувања за исхраната за да бидат што е можно поблиску до мајчиното млеко.
Покрај прогресивно разновидна диета, Doucéa 1 ги задоволува специфичните нутритивни потреби на доенчиња на возраст од 0 до 06 месеци*. лактоферин Doucéa 2 е првото млеко во Франција кое содржи лактоферин.

За да биде што е можно поблиску до мајчиното млеко, Modilac Doucéa е првото млеко во Франција кое содржи лактоферин. Благодарение на нашата врвна експертиза, успеавме да го извлечеме од кравјо млеко од француско потекло, притоа зачувувајќи ги неговите оригинални својства. Ова знаење ни овозможи да ја создадеме уникатната формула на млекото Doucéa, за млеко за доенчиња кое е сѐ поблиску до мајчиното млеко.

Лактоферинот е протеин природно присутен во големи количини во мајчиното млеко. витамини Витамини А, Ц и Д* кои придонесуваат за нормално функционирање на имунолошкиот систем. dha DHA*, есенцијална масна киселина од семејството Омега 3.