URIAGE Roseliane крем за чувствителна кожа склона кон црвенило

795.00 ден

Краток опис на производот:

URIAGE Roseliane – крем за сува и чувствителна кожа склона кон црвенило ја поправа и зајакнува кожната бариера, ги зајакнува васкуларните ѕидови, ја обновува и зајакнува имунолошката бариера.

SKU: 3661434003394

Бренд

Uriage Logo

Детален опис на производот:

URIAGE Roseliane anti-rougeurs and anti-redness cream – крем за сува и чувствителна кожа склона кон црвенило

Богат и немрсен крем кој ги инхибира клучните фактори кои предизвикуваат купероза/розацеа, го штити васкуларниот систем на кожата и ги ограничува отежнувачките фактори. По нанесувањето, удобноста веднаш и се враќа на кожата, оставајќи ја мека, совршено навлажнета и смирена.

Ја поправа и зајакнува кожната бариера
Богата со термална вода Uriage со навлажнувачки и смирувачки својства и со Cerasterol-2F кој трајно ја реструктуира кожната бариера, овој крем ја хидрира и обезбедува непосреден и долготрајна удобност на кожата.

Ги зајакнува васкуларните ѕидови
Екстрактите од женшен и црвени алги ги зајакнуваат ѕидовите на крвните садови, намалувајќи го нивниот изглед на површината на кожата.

Ја обновува и зајакнува имунолошката бариера
Нов патент поднесен од дерматолошките лаборатории Uriage ги комбинира комплексот TLR2-Regul и комплексот SK5R (Specific-Kallikrein-5-Regulator) за да ја регулира активноста на Kallikrein-5, протеаза која предизвикува воспаление и васкуларни проблеми и обезбедува високо ефективно смирувачко дејство.

Пакување:
40 ml.