Vitamin D3 1000 IU капсули

465.00 ден

Краток опис на производот:

Vitamin D3 се препорачува при престој во затворени простории, бременост, лица со потемна кожа, зголемена телесна тежина, консумирање на лекови, повозрасни лица.

SKU: vitamin-d3-1000iu

Бренд

NOW Logo

Детален опис на производот:

NOW® Vitamin D3 го обезбедува овој клучен витамин во високо апсорблива течна форма на мека капсула. Витаминот Д нормално се добива од исхраната или се продуцира од кожата од ултравиолетовата енергија на сонцето. Како и да е, не е присутен многу во храната. Бидејќи многу луѓе избегнуваат изложување на сонце, суплементацијата на Витамин Д станува се понеопходна за да се осигура дека организмот ја добива соодветната количина.

ШTO E VITAMIN D-3?
Витамин Д-3 е витамин растворлив во масти. Витаминот Д-3 се разликува од останатите витамини, по тоа што е единствениот витамин, кој телото може да го произведе. Неговата синтеза започнува во кожата, каде под влијание на сончевата светлина 7-дехидрохолестерол преминува во пре-витамин Д3, којшто понатаму се претвара во витамин Д3 (холекалциферол). Витаминот Д-3 е важен за метаболизмот на калциум и фосфор, што ја промовира ресорпција на овие минерали од цревата и овозможува нивно складирање во коските.
Потребен е за правилен раст на коските и забите, како и за мускулите и нервните ткива. Сонцето е најважен извор на витамин Д-3, но сите знаеме колку е штетно изложувањето на сонце. Затоа подобро е да внесувате витамин Д-3 преку исхраната или со консумирање на додатоци богати со витамин Д-3.

Витаминот Д-3 помага во заштитата и лекувањето на многубројни заболувања како некои видови рак (на дојката, на простатa и дебело црево), мултиплекс склероза и Алцхајмеровата болест.
NOW® Vitamin D-3 го обезбедува овој клучен витамин во високо апсорблива течна форма во мека капсула. Витаминот Д нормално се добива од исхраната или се продуцира од кожата од ултравиолетовата енергија на сонцето. Како и да е, не е присутен многу во храната. Бидејќи многу луѓе избегнуваат изложување на сонце, суплементацијата на Витамин Д станува се понеопходна за да се осигура дека организмот ја добива соодветната количина.

ПОЛЕЗНОСТИ

 • Поздрава кожа и коса
 • Посилни коски
 • Подобра состојба на забите
 • Подобро расположение
 • Зголемена енергија и концентрација
 • Посилен имун систем

Се препорачува при:

 • Престој во затворени простории
 • Бременост
 • Лица со потемна кожа
 • Зголемена телесна тежина
 •  Консумирање на лекови
 • Повозрасни лица

Препорака за употреба:
1 капсула дневно со храна.