Omega Max Kids сируп

520.00 ден

Краток опис на производот:

Omega Max Kids сирупот помага за физиолошкиот развој на мозокот и видот кај доенчињата и малите деца

SKU: 8606020480109

Бренд

MaxMedica logo

Детален опис на производот:

Омега Макс Кидс масло за деца –  Omega Max Kids

Омега Макс Кидс е течен додаток во исхраната на база на рибино масло, богато со омега-3 масни киселини. Содржи ДХА и EПA.

ДХА придонесува за одржување на нормалната функција на мозокот и одржување на нормалниот вид. Корисниот ефект се постигнува со дневно внесување на 250 mg DHA.

ЕПА и ДХА придонесуваат за нормално функционирање на срцето. Корисниот ефект се постигнува со дневна доза од 250 mg EPA и DHA.

Начин на чување:
Начин на чување на неотворениот препарат: да се ​​чува на температура до 25 ° C, во оригиналното пакување, заштитено од светлина и влага.

Начин на чување по првото отворање: По отворањето, чувајте го во фрижидер и консумирајте го во рок од 3 месеци. Кога рибиното масло се чува во фрижидер, може да се појави заматеност, ова не влијае на квалитетот на препаратот.

Омега-3 масни киселини во бременоста

Есенцијалните масни киселини линолеинска(ω-6) и α-линоленски (ω-3) масни киселини се важни во исхраната на бремените жени, доенчиња и мали деца затоа што фетусот и доенчето можат да ги претворат овие есенцијални масни киселини во други витални масни киселини, неопходни за правилен раст и развој на фетусот и новороденчето, особено за централниот нервен систем и мрежницата.

Докосахексанонската масна киселина (ДХA) и еикосапентаенонска масна киселина (ЕПА) се добиени од α-линоленска есенцијална масна киселина. Докосахексанонската масна киселина е важна за развојот на мозокот и мрежницата (развој на видот), а мрежницата е дел од централниот нервен систем. Докосахексаенската масна киселина има и антиинфламаторно дејство.

Омега-3 масни киселини за време на доењето

Мајчиното млеко содржи есенцијални масни киселини, но концентрацијата на ДХА е многу различна и зависи од количината на ДХА во исхраната на мајката.

Индикации за употреба на додатокот во исхраната, Омега Макс Кидс:

 • Осигурување на физиолошкиот развој на мозокот и видот кај доенчињата и малите деца
 • Осигурување на физиолошкиот когнитивен развој кај доенчињата и малите деца
 • Намалување на ризикот за создавање на дефицит од докозохексанонска масна киселина кај доенчињата и малите деца

Начин на употреба:
Доенчиња од 6 месеци до 1 година – 1мл масло на ден ( доенчиња помали од 6 месеци, само по препорака на доктор)

 • Од 1 до 3 години – 1,5 мл масло на ден
 • Од 4 до 18 години – 2,5 мл масло на ден
 • Лица постари од 18 години – 5мл масло на ден

Состав на производот:
Еикосапентанонска киселина (ЕПА)

 • 1 мл – 147 мг
 • 1,5 мл – 221 мг
 • 2,5 мл – 368 мг
 • 5 мл – 736 мг

Докосахексанонска киселина (ДХА)

 • 1 мл – 97 мг
 • 1,5 мл – 145 мг
 • 2,5 мл – 41 мг
 • 5 мл – 483 мг

Пакување:
100 ml